Az esküvői fotózás általános felépítése

Minden fotózás más és más, tulajdonképpen csak az igényektől függ (valaki már az előkészületeket is szeretné megörökíttetni, más pedig csak a kreatív fotózástól kéri a szolgáltatást). Alapvető fontosságú az egyéni, esetleg közben felmerült igények közlése!

Általában minden esküvő egy meghatározott séma szerint épül fel:

Előkészületek fotózása: a sminkelés végétől az öltözködésig tartó időszak képeinek az elkészítése (jellemzően 30 perc) Fontos: a helyiség tágassága és a természetes fény!

Kreatív fotózás: választható időpontban (akár más napokon) , de jellemzően a szertartások előtt történik. Ez helyszínektől és a pár elképzeléseitől függően legalább 2 óra időtartamot jelent. A megfelelő fotózás helyszíne:
– fontos az eső helyszín megbeszélése,ami lehet például egy szép Hotel szalonja,vagy egy Színház nézőtere,

– érdemes egy viszonylag közelebbi helyszínt kiválasztani, hogy ne utazásra menjen el a sok idő,vagy megtervezzük előre az útvonalat és optimálisan összeállítjuk a menetrendet,
– vannak helyek ahol csak engedéllyel lehet esküvői képeket készíteni, és fizetni is kell az engedélyért, ennek előre utána kell nézni.

Fotózáshoz megfelelő helyszín lehet: impozáns épület, kastély, szálloda, arborétum, tópart, romos épület, kilátó, stb..

Amennyiben van rá mód, a déli órákat kerülni kell, ha nincs rá lehetőség, akkor az árnyas helyeket részesítsük előnyben.Természetesen a kreatív képek elkészítését egy másik napra is lehet tenni, így jobb fényviszonyokban, kényelmesebben és több időt rászánva jobb lehet az eredmény. Ez nálam felár nélkül választható, csupán a választott esküvői fotós csomagban,a rendelkezésre állási időt számoljuk el.Ha a sokkal kedvezőbb fényviszonyokkal bíró esti órákat választanátok a nagy napon, akkor nem szabad megfeledkeznetek azon idő alatt a vendégek szórakoztatásáról sem.

Kikérések: a legfontosabb történések megörökítése fotóriporteri stílusban.Fontos: megfelelően tágas hely a családtagoknak, rokonságnak és a fotósnak.

Szertartások : amennyiben nem a megszokott hagyományok szerint fog zajlaniaz esketés (mind polgári,mind templomi részről), kérném azt az előre megírt és nekem időben átküldött forgatókönyvben jelezzétek!

Gratulációk, rizsszórás, csokordobás, harisnyakötő dobás: kérném jelezzétek a pontos helyét és idejét az előre megírt és nekem időben átküldött forgatókönyvben!

Családi képek és közös fotók: a teljes násznépet megörökíteni olyan helyen tanácsos, ahol mindenki megfelelően látszik (lépcsős elrendezésben, erkélyről való fotózás).

Köszöntés, szülői beszédek, nyitótánc: amennyiben van bármelyik ill. mindegyik, esetleg egyéb esemény (sztárfellépők, különleges előadások, stb..) , kérlek szintén a forgatókönyvben jelezzétek számomra!

Lakodalom : vacsora, torta, játékok, tánc, mulatság, menyasszonytánc, újasszonytánc. Ezek megörökítésre kerülnek következő nap 01-óráig. A különleges kéréseket kérlek jelezzétek előre: a forgatókönyvben tüntessétek fel.

A forgatókönyvnek tartalmaznia kell: az eseményeket, pontos címeket, időpontokat és az egyéb kéréseket! Mert a nagy napon igencsak el lesztek foglalva, nem mindig tudunk beszélni és egyébként is, Ti csak érezzétek jól magatokat én pedig végzem a dolgomat a megírt menetrend szerint!

A pontos menetrendre minimum 1 héttel az esküvőtök előtt szükségem van (de jöhet hamarabb is), amit e-mailben küldjetek és én visszaigazolom, hogy megkaptam. Az esküvő előtti napon még telefonálok, hogy történt-e valami változás.

Pin It on Pinterest